Jaký zvolit držák na mobil do auta?

Držák na mobil do auta je nepostradatelným pomocníkem na dlouhých i krátkých trasách. Poslouží nám při používání navigace, telefonních hovorech, při propojení s autorádiem ve voze anebo při sledování zábavného obsahu spolucestujícími.

Před výběrem samotného držáku na telefon do auta, je nutné položit si několik otázek na specifikaci produktu dle vlastních požadavků:

Kam můžeme držák mobilu v autě umístit?

Nabízí se nám několik možností,  nejoblíbenější je umístění do mřížky ventilátoru, kdy držáky disponují klipem, který se nasune na lištu v mřížce.  Telefon je na dosah, nebrání řidiči ve výhledu a je snadno ovladatelný. Podobný komfort a úhel pohledu může nabídnout i držák do CD otvoru. 

Druhé místo obsazují držáky k nalepení. Takový držák umisťujeme na libovolné místo na palubní desku, držáky tohoto typu jsou většinou magnetické, na svém místě pevně drží díky 3M podlepu. Některé modely jsou zcela jednoduché, a hodí se i pro umístění před spolujezdce,  jiné disponují polohovatelnými klouby.

Držák s přísavkou lze umístit na čelní sklo automobilu nebo též palubní desku. Tyto držáky obvykle disponují nastavitelným ramenem a kloubem. Jsou vhodné i pro dodávky a nákladní vozy, kdy je čelní sklo vzdálenější, než v osobním autě. Umístění  nesmí zasahovat do zorného pole řidiče.

Dětem a cestujícím na zadních sedačkách, můžete cestu zpříjemnit sledováním videa nebo filmů na mobilu nebo tabletu pomocí držáku na opěrku hlavy předního sedadla. Jsou zcela univerzální, padnou na konstrukci opěrky každého vozu. Nabízí se nastavitelné varianty s výsuvným ramenem na kloubu, nebo také v kombinaci s věšákem.

 

Jaké jsou typy uchycení mobilu do držáku v autě?

Držáky mobilu do auta disponují čtyřmi druhy uchycení: magnetické, gravitační, upínací a klip.

Pro magnetické držáky je zapotřebí mít na mobilu nebo krytu umístěný protikus k držáku, tedy kovovou destičku. Ta bývá součástí balení a lze koupit i samostatně. Novým typem jsou držáky s podporou MagSafe. Pokud máte v domácnosti jak iPhone s Magsafe, tak jiný model, a chcete využívat v autě jeden držák, nabízíme samostatně i Magsafe kroužky.  Za zmínku též stojí, že některá pouzdra a obaly na mobily mají destičky / MagSafe integrované.

Druhým typem uchycení mobilu do držáku je držák gravitační. Znamená to, že při vložení mobilu do kolébky držáku dojde k zatížení, středový díl se sesune a telefon vlastní vahou sevře boční úchyty. K umístění telefonu do držáku potřebujete jen jednu ruku.

Třetí typ je upínací, který má dvě varianty. Držák má mechanismus na principu pružiny, kdy je nutné svorky roztáhnout (často oběma rukama) a po vložení telefonu se svorky zatáhnou. Další varianta má mechanismus, který vyžaduje manuální sevření (přes zoubky) a umožní otevření stisknutím pojistky.

Posledním typem je držák s klipem. Mechanismus si představte jako kolíček na prádlo.

Zleva magnetické, gravitační, upínací, klip (2)

 

Jak můžeme telefon v držáku na mobil nabíjet?

V případě, kdy potřebujeme během jízdy mobilní telefon v držáku nabíjet, nabízí se nám dvě možnosti. Dobíjení běžným způsobem, tedy nabíjíme klasicky kabelem, anebo využijeme komfortnější variantu v podobě držáku s bezdrátovým nabíjením pro telefony podporující standard QI nebo MagSafe. Takový držák je jednoduše propojen kabelem a nabíječkou v zásuvce autozapalovače. Následně postačuje telefon umístit do držáku a nabíjení se zahájí automaticky. 

 

 

Je možné držák nastavit dle mých potřeb?

Většina námi nabízených držáků disponuje různými možnostmi nastavení. Samotné úchyty, kde je umístěn mobilní telefon, jsou nastavitelné pomocí tzv. kulové hlavy, ta umožňuje rotaci a nastavení v rozsahu 360 stupňů, což vám zajistí nejlepší možný pozorovací úhel. Držáky s ramenem pak nabízejí různou délku výsuvu ramene a také nastavení úhlu sklonu.

Jaké jsou nejoblíbenější značky držáků?

Mezi nejoblíbenější značky držáků na mobil se řadí Baseus, Joroom, UGreen. Z levnějších variant značka Wozinsky nebo Dudao. Všichni výrobci dbají na promyšlenost svých výrobků a použití kvalitných materiálů. 

Prohlédněte si nabídku všech držáků na mobily:


Autorství tohoto článku náleží JHMobil.cz. Všechna práva jsou chráněna a vyhrazena.