Vážení zákazníci, z důvodu technické odstávky budou nyní přijaté objednávky expedovány 13.05.2024.

Jak vybrat tvrzené sklo?

Tvrzená skla se v dnešní době stala nedílnou součástí ochrany mobilního telefonu, u každého uživatele občas dojde k pádu telefonu anebo jiné nehodě a následná oprava rozbitého displeje zařízení může vyjít majitele na nemalé peníze, u prémiových modelů náklady šplhají až k vyšším tisícům korun. Oproti tomu je cena za pořízení tvrzeného skla zanedbatelná, a v naší nabídce se pohybují již od 49 Kč.

Ochranná tvrzená skla tedy maximalizují ochranu Vašeho zařízení proti poškození pádem, poškrábáním či dalším vnějším vlivům. V případě pádu zařízení s aplikovaným ochranným tvrzeným sklem dochází ve většině situací k rozbití pouze samotného tvrzeného skla, které lze následně jednoduše vyměnit za nové.

Jaké jsou druhy ochranných skel?

Nabídka ochranných skel na mobil je v dnešní době široká, škála různých typů, provedení a výrobců je nepřeberná, pokusíme se tedy podívat na základní rozdíly skel z našeho sortimentu a informace si přiblížit.

Pozor však na telefony se zabudovanou čtečkou otisků prstů v displeji telefonu, většina skel není s touto funkcí kompatibilní, pokud tomu tak je, výrobce daného skla to vždy výslovně uvede ve specifikaci daného produktu. Skla jsou ve většině případů vyráběna v tloušťce od 0,2 mm do 0,33 mm, a tvrdosti 9H.

1. Ochranná tvrzená skla z řady 9H PREMIUM, Premium RED, Standart BLUE, Wozinsky 9H

Tato skla jsou vyráběna ve verzi 2D a 2,5D, to značí, že sklo je vyrobeno na rovnou plochu displeje zařízení, v případě oblých hran displeje telefonu sklo končí v tomto místě, nesahá až k okrajům. Ochrana zařízení je dostatečná, v případě použití tohoto typu skla v kombinaci s pouzdrem vzniká mezi pouzdrem a sklem 1 mm+ dilatační mezera, jelikož počátek oblení displeje nemusí být viditelný pouhým okem. V případě pádu snižuje riziko poškození displeje zařízení a sílu nárazu přenáší do samotného ochranného skla. Zároveň lze tento typ bez problému používat s velmi robustními pouzdry a obaly.

2. Ochranná tvrzená skla z řady 5D, Wozinsky Full Glue, Veason 6D, Unipha 9D

Tyto druhy skel jsou vyráběny v maximálním možném konstrukčním rozměru, pokrývají také zaoblené hrany displeje telefonu. Po obvodu je zanechána minimální dilatační mezera mezi pouzdrem a sklem. Aplikace těchto skel musí proběhnout zcela přesně tak, aby nedocházelo ke kontaktu s hranou ochranného pouzdra. V případě nepřesného nalepení by docházelo ke vzdouvání skla a vytváření vzduchových kapes. Skla značky VEASON nebo Wozinsky lze také pořídit ve verzi PRIVACY (zvané též ANTI SPY), což značí maximální ochranu Vašeho soukromí. Takové sklo má v sobě speciální filtr, kdy při pohledu z úhlu nebo boční strany není obsah na displeji telefonu pro přihlížejícího vůbec viditelný a tím pádem je pro Vás chráněný. Je vhodnou volbou pro firemní telefony, kdy je ochrana citlivých údajů důležitá.

U skel se můžeme také setkat s pojmem EASY-INSTALL, jedná se o skla u kterých v balení nalezneme aplikační formu / instalační rámeček pro dané zařízení. Použitím této formy se docílí nejvyšší přesnosti aplikace skla na zařízení zcela snadno a bez námahy.

Plně displej pokrývající skla jsou z valné většiny opatřeny černým lemem, který zvýrazňuje hrany a lemování obrazovky. Disponují také oleofobní vrstvou, která minimalizuje zanechané otisky prstů na displeji telefonu.

3. Ochranná skla s označením Wozinsky FLEXI , CERAMIC FLEXI

Tento druh ochrany displeje připomíná svými vlastnostmi ochrannou fólii. Jedná se o hybridní ochranu displeje, kdy je při výrobě použita kombinace skleněných vláken a polyethylenu. Sklo tímto procesem výroby získává na pružnosti a flexibilitě, a dosahuje také menších tlouštěk než klasické tvrzené sklo. Tento druh skla je také ve většině případů opatřen černým lemováním.

4. Tvrzená skla prémiových značek Zagg, Panzer Glass

Jedná se o globální prémiové výrobce ochranných skel. Při výrobě využívají vlastního know-how, které si bedlivě střeží. Cena těchto skel je o poznání vyšší oproti standardním sklům.

Jaké jsou výhody ochranných skel?

Tvrzená skla nikterak nebrání používání zařízení a reakce na dotyk obrazovky jsou totožné jako při použití bez ochrany displeje, jejich aplikace je snadná, v balení každého druhu skla nalezneme sadu čistících a aplikačních utěrek napuštěných alkoholem, které slouží k odstranění nečistot z displeje a následnému doleštění před samotnou aplikací tvrzeného ochranného skla.

+ maximální možná ochrana proti poškození displeje telefonu v případě nárazu
+ ochrana proti poškrábání displeje telefonu
+ snadná aplikace a následné sejmutí v případě opotřebení či poškození
+ nezkresluje zobrazení displeje
+ nízké pořizovací náklady
+ široký výběr dle požadavků a náročnosti uživatele
+ zvyšuje hodnotu telefonu při následném prodeji

Ochrana displeje telefonu pomocí skel minimalizuje riziko jeho poškození. Mějte však na paměti, že ani sklo není všemocné. Jedná se o doplňkový prvek a 100% ochranu proti poškození nelze předpokládat.

My už bez skla, bez nadsázky, neuděláme ani krok 🙂. A vždy musí být doma alespoň jeden kus do zásoby. 
 
Prohlédněte si nabídku ochranných skel pro vaši značku níže, anebo vyhledávejte výrazy jako "sklo Galaxy S24", "sklo iPhone 15" atd. a hned se dozvíte jaké typy máme pro váš model k dispozici.


Autorství tohoto článku náleží JHMobil.cz. Všechna práva jsou chráněna a vyhrazena.